eLearning Africa

Denne uken deltar Fredrik og Grace i konferansen eLearning Africa. Fredrik sitter i styret til stiftelsen Nyenga, mens Grace er rektor ved New Horizon Primary School. Sammen skal de prøve å danne et bilde av hvordan undervisningen ved New Horizon en gang i fremtiden kan ta i bruk interaktive virkemidler og de ressursene internettet tilbyr.

eLearning Africa holdes i år i Kampala, Ugandas hovedstad. Her kommer i hovedsak deltagere fra andre afrikanske land. Konferansen tar for seg teknologi-basert læring og hvordan dette implementeres på best mulig måte i disse landene. Dette skaper også en plattform for å knytte kontakter med selskaper, organisasjoner og institusjoner som har erfaring innenfor læring og undervisning gjennom internett.

Selv om New Horizon per i dag verken har pc’er eller internett deltar Grace og Fredrik ved eLearning Africa for å knytte kontakter, få et innblikk i hvordan IKT tilrettelegges i land som Uganda og for å danne seg et bilde av hvordan New Horizon i fremtiden kan ha fungerende, interaktiv undervisning. Dette er nemlig et av Nyengas mål for New Horizon.

Interaktiv undervisning som inkluderer internett vil trolig ha stor betydning for nærområdets utvikling. En stor del av dagens kommunikasjon, informasjonsformidling og utdanning skjer gjennom internett. Dersom barn og voksne på landsbygda i Uganda får tilgang til slike ressurser vil dette kunne være en mulighet for dem å ta større del i dagens utvikling.

Du kan lese mer om eLearning Africa her.

Leave a Reply