Skoleavslutning

Elevene ved New Horizon Primary School har nå fått juleferie. I Uganda er juleferien tilsvarende den norske sommerferien og varer i to måneder. For å markere det endte skoleåret ble det arrangert en storslagen avslutning.

Ukene i forveien hadde elevene øvet på sang og dans. I Uganda har man eksamener helt fra første klasse av. Det ble dermed forberedelser til avslutningen de dagene de ikke hadde eksamener.

Det var en overskyet morgen på avslutningsdagen, men da solen begynte å titte frem kom også foreldrene som var invitert for anledningen. Alle kom i finstasen! Elevene sang nasjonalsangen og skolesangen. Det var taler fra rektor, landsbyhøvdingen, leder for FAU, daglig leder for Nyenga Children’s Home og fra norske Andrea som har jobbet frivillig ved skolen i høst. Mellom alle talene hadde elevene danse- og sanginnslag. De imponerte alle og fikk stor applaus.

Det hele ble avsluttet med utdeling av små julegaver til elevene og deres foreldre. De fire klassene gikk så hver for seg og elevene fikk utdelt karakterutskriften sin. Nå er det ferie frem til begynnelsen av februar. Da blir det også en 5. klasse ved New Horizon. Denne klassen skal flytte inn i et av de to nye byggene som holder på å bli ferdigstilt på skoleplassen.

Leave a Reply