Kjøkkenhage på New Horizon School

Vår egen skole, New Horizon School, åpnet i begynnelsen av februar. Her går det nå elever i 1. til 4. klasse. På skolen lærer ikke barna bare matte og engelsk; et av skolens prosjekter er å drive en kjøkkenhage. Skolen har et eget område satt av til dette. Så langt er det plantet mais, bønner, peanøtter og andre grønnsaker. Dette gjøres sammen med elevene!

Nyenga Children’s Home, med helsesenteret og New Horizon School, ligger landlig til. De fleste i nabolaget livnærer seg av jordbruk. Selv for de som har et annet yrke er det vanlig å ha en liten åkerlapp der man dyrker mat til eget forbruk. Det er derfor viktig med kunnskap om hvilke planter som trives sammen, gjødsling og høsting.

På New Horizon School skal elevene få en teoretisk utdanning, men også erverve seg praktisk kunnskap. Dette er kjøkkenhagen del av. Elevene lærer hvordan de skal utnytte en åkerlapp på best mulig måte. Slik blir de rustet til å klare seg bedre i livet.

Kjøkkenhagen bidrar også til å holde skolepengene nede. Det som dyrkes her brukes nemlig til skolemat. Dermed blir en av skolens utgiftsposter lavere og det blir billigere for barna å gå på New Horizon School.

Det plantes også på Nyenga Children’s Home! I arbeidet med jordbruket legges det vekt på planleggingen av hva som blir plantet hvor og når. Dette gjøres for å utnytte jorden mest mulig og få avlingen til å vare lengre ved at ikke alt modnes samtidig. Et nytt område er nå gjort klar til dyrking. Her skal det plantes mais og bønner. Ellers er det blitt plantet gulrøtter, en grønnsak som kalles buuga og bønner i bananåkeren. Målet, som det hele tiden jobbes mot, er å være selvforsynt med mat. Jordbruket avhenger av årstidene og er dermed et arbeid det kontinuerlig jobbes med.

Leave a Reply