Tannlegebesøk og ny fiskedam

Mating av fiskene i den første fiskedammen
Helsesenteret utvikler seg! Vi har kjøpt tannlegeutstyr og snakket med en tannlege som skal komme tre ganger i måneden. Tannlegen har fått røntgenapparat fra noen i Stavanger. Han betaler tilbake for dette med tjenester til Nyengas befolkning. På helsesenteret tar tannlegen i mot pasienter som betaler for seg. Disse pengene dekker utgifter på helsesenteret og går ikke til tannlegen.

Vi har også skaffet oss et kjøleskap. Dette er veldig nyttig for at vi skal kunne ta ordentlig vare på vaksiner og lignende! Forrige måned fikk 191 behandling på helsesenteret i tillegg til at 356 barn ble vaksinert mot meslinger og polio.

Ved fiskeoppdrettet er fiskedam nummer 3 er snart ferdig! Arbeidet med å grave ut dammen blir gjort av fanger fra et fengsel som ligger omtrent 15 min. med bil fra Nyenga. Dette er ufarlige fanger som gjerne soner straffer for å ha kjørt uten sertifikat eller for fort. Fangene har oppført seg fint og får her en anledning til å komme seg ut. Noe av det vi betaler for dette arbeidet går til fellestiltak i fengselet. Etter at fiskedammen er ferdig utgravd er det bare noen få justeringer som skal til før den kan tas i bruk.

Det tas ellers prøver av fiskene i de to andre dammene to ganger i måneden. Slik har vi kontroll over fiskenes utviklingen. Magdalena er pertentlig med dette arbeidet. På barnehjemmet serveres det fiskemåltid to ganger i måneden.

På barnehjemmet har barna det bra! De er friske og fornøyde. De får nå ferske bønner til maten. De forskjellige grønnsakene som er plantet på barnehjemmets åkre er plantet slik at de kan høstes til forskjellige tider. Dermed må ikke alt høstes på en gang, men litt etter hvert. Slik vil også avlingen vare lenger ettersom det er mindre sjanse for at noe blir dårlig pga. at det har ligget for lenge.

Leave a Reply