Familien i Nyenga vokser

I begynnelsen av august flyttet fem år gamle John inn til oss. Han ble varmt mottatt både av ansatte og ikke minst sine nye søsken. På vei til den ukentlige fotballkampen i landsbyen gikk han hånd i hånd med Edward – et herlig syn!

John ble forlatt av moren sin da han var fem måneder gammel. Siden da har han bodd med faren, som nå er mellom 65 og 70 år, i en jordhytte cirka tre kilometer fra Nyenga Children’s Home. Faren flyktet fra Burundi for 30 år siden, og har bodd i Nyenga siden. Helsen hans er skrantende og han kan ikke lenger gå. John har sittet inne i jordhytten sammen med faren det meste av sitt fem år gamle liv, og har derfor svært begrenset språkkunnskap.

Da vi tok han med til legesjekk sa legen at John ikke lider av alvorlige sykdommer, og at det han trenger er næringsrik mat, omsorg og stimulering. Det skal han få masse av! På fredag fikk han nye klær, sko, leker og åtte nye søsken. John har funnet seg godt til rette. Han smiler, ler og leker fint sammen med de andre barna ved barnehjemmet.

Leave a Reply